Izvješće iz Istre

Dana 12. i 13. listopada (subota i nedjelja) održana je terenska nastavi u Istri. Organizatori i voditelji su Miljenka Vujeva i Marin Ljubas. Terenska nastava iz Povijesti, Kulturno-povijesne baštine, Turističke kulture, Turističke geografije i stranog jezika namijenjena je učenicima 2. a i 3. a razreda (smjer: turistička gimnazija).

Subota je bila rezervirana za obilazak Roča, Aleje glagoljaša i Huma. Nakon toga, put je nastavljen do Pule gdje je uz pratnju lokalnog vodiča započeo obilazak užeg centra grada s neizostavnom Arenom. Smještaj i noćenje su nas čekali u Banjolama u Turističkom naselju „Centinera”. Udobne sobe, grijani bazen i duga šetnica uz more potreban su odmor nakon napornog dana.

Ujutro, nakon doručka i odjave iz hotela, put je nastavljen prema idućim odredištima: Rovinju (biseru Istre), Poreču (najpoznatijem sladoledu na Jadranu) i Motovunu (tamo gdje su tartufi jednostavno neodoljivi). Na putu kući planiran je i usputno zaustavljanje radi kratke šetnje užim centrom Rijeke (Grada-koji-teče s najvećim karnevalom), nakon čega smo se zaputili kući.