Izrada nakita od plastike

U sklopu programa “Možemo mi kao i vi” financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u utorak 14. veljače 2023.g. u Udruzi slijepih vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održana je radionica Srednje strukovne škole na temu „Izrada nakita od plastike“.

Plastika ima mnogo vrijednih namjena, ali smo postali previše ovisni o plastici za jednokratnu upotrebu, što ima ozbiljne posljedice za okoliš. Svatko od nas može nešto učiniti da se smanji zagađenje plastikom, a uz pomoć́ malo stvaralačkog duha, umjesto da je bacimo, možemo je obnoviti, popraviti ili joj pronaći novu namjenu.

Učenice trećeg razreda zanimanja modni tehničar zajedno s nastavnicom Brankom Rimac na radionici su članove Udruge upoznali s različitim vrstama plastike, o štetnosti plastike na okoliš te načinom izrade raznih vrsta nakita od plastičnih boca.

Na radionicu smo ponijeli uzorke nakita koje smo pripremili i potreban materijal za izradu nakita (plastične boce, kopče i dr.).

Cilj radionice bio je približiti članovima Udruge izradu nakita od zanimljivih materijala, te osvijestiti važnost recikliranja u smislu zaštite okoliša.