Izlučno regionalno natjecanje- WorldSkills Croatia 2022

Dana 16. i 17. ožujka 2022. godine u Osijeku se održavalo izlučno natjecanje WorldSkills Croatia u disciplinama iz sektora Turizam i ugostiteljstvo. Učenici naše škole natjecali su se u sljedećim disciplinama: 1. Poslovanje recepcije hotela

2. Poslovanje turističke agencije

3. Slastičarstvo

4. Kuharstvo

5. Ugostiteljsko posluživanje

6. Pomoćni kuhar i slastičar

U disciplini Poslovanje recepcije hotela natjecala se učenica Mihaela Mišković pod mentorstvom nastavnice Mirjane Jakšić. Učenica je osvojila prvo mjesto i time se plasirala na državno natjecanje.

Poslovanje turističke agencije je predstavljala učenica Josipa Kesegić pod mentorstvom nastavnice Maje Vidić i osvojila treće mjesto.

U disciplini Slastičarstvo natjecao se učenik Stjepan Eraković pod mentorstvom nastavnice Nevenke Bionda, a osvojio je prvo mjesto i plasirao se na državno natjecanje.

Disciplinu Kuharstvo je predstavljala učenica Ana Vrbovski pod mentorstvom nastavnice Marije Bošnjak. Osvojila je prvo mjesto i plasirala se na državno natjecanje.

U disciplini Ugostiteljsko posluživanje natjecala se učenica Iva Ištvan pod mentorstvom nastavnika Hrvoja Blažinkova i osvojila treće mjesto, do je disciplinu Pomoći kuhar i slastičar predstavljao je učenik Vedran Katić pod mentorstvom nastavnice Lidije Lešić. Osvojio je šesto mjesto.

Tijekom priprema za natjecanje, učenici iz svih disciplina su marljivo radili, trudili se i pokazali veliki entuzijazam. Na samom natjecanju dostojno su predstavljali svoju disciplinu i Srednju strukovnu školu Vinkovci.

Učenicima  koji su se plasirali na državno natjecanje želimo puno uspjeha!

                                                                  Aktiv turizma i ugostiteljstva