Iva Turkalj – dobitnica 3. nagrade na 57. Goranovu proljeću

         Učenica 4. a razreda Iva Turkalj postigla je izniman uspjeh na tradicionalnoj i najznačajnijoj pjesničkoj Književnoj manifestaciji Goranovo proljeće na kojoj se 57. put veliča pjesnička riječ.

         Natječaj za literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske Goranovo proljeće 2020. organizirala je Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, a Prosudbeno povjerenstvo činili su pjesnici Ana Brnardić i Goran Čolakhodžić. Povjerenstvo je Ivi, na temelju njezinih desetak pjesama, dodijelilo 3. nagradu koju će primiti na svečanosti otvaranja 57. Goranova proljeća 21. ožujka 2020. godine u Lukovdolu.

         Iva već godinama kao srednjoškolka preoblikuje svoje misli u stihove koje je predstavljala na Jutru poezije, LiDraNu, literarnoj večeri Srednjoškolci sanjaju riječima, školskim priredbama i drugim prigodama. Nagrada mladih pjesnika učenika u okviru Goranova proljeća potvrda je Ivine smjelosti u stihovanom osluškivanju svijeta oko sebe. Njezinom uspjehu posebno se raduje mentorica Ivana Petričević koja joj čestita i vjeruje u njezine nove lirske uratke kojima će propitkivati unutarnja htijenja i nemire izazvane strujanjima svakodnevice.

Ivana Petričević, prof.