Europa u školi 2022

Literarni radovi Mije Kovačević i Marijane Misir predloženi za državno natjecanje Europa u školi 2022.

            Nacionalno natjecanje za učenike i mladež Europa u školi ove se godine dvadeset i osmi put organizira na području Republike Hrvatske, a u organizaciji Europskoga doma Zagreb i Europskoga pokreta Hrvatska. Središnja tema ovogodišnjega natjecanja bila je Stvaramo održivu budućnost. Županijska razina natjecanja održana je 8. ožujka 2022. godine u Osnovnoj školi „Franjo Hanaman“ u Drenovcima.

            U kategoriji 1. – 2. razreda srednjih škola tema je bila Večera u budućnosti, a 3. – 4. razreda srednjih škola zadana tema bila je Naš planet, naša budućnost.

            Na županijskoj razini natjecale su se učenice Marija Strunje (3. b, Zemlja) kojoj je mentorica prof. Ivana Paulić, Mia Kovačević (2. a, Večera 22. stoljeća), Lucija Perić (2. a, Večera u budućnosti), Ana Petrušić (3. a, Naš planet, naša budućnost) i Marijana Misir (3. a, Boljitak Zemlje na zelenim krilima) kojima je mentorica prof. Ivana Petričević.

           Povjerenstvo je literarne radove učenice Mije Kovačević (2. a) i Marijane Misir (3. a) proslijedilo na državnu razinu natjecanja. Učenice su dokazale da se i stvaralačkim literarnim izražavanjem možemo boriti za dobrobit budućnosti naše Zemlje. Čestitamo učenicama na kreativnom izražavanju i velikom uspjehu!

Ivana Petričević, prof.