Crveni križ

Od 16. do 21. listopada u Vinkovcima u još jednom prijateljskom, ali i radnom posjetu Vinkovcima boravi izaslanstvo Njemačkog Crvenog križa Okruga Emmendingen.

Izaslanstvo u sastavu: Alexander Breisacher, ravnatelj Njemačkog Crvenog križa Okruga Emmendingen, Martin Sillmann, voditelj službe za djelovanje u katastrofama, te asistenti Martina Sillmann, Johanna Sillmann i Lea Sillmann, dovezlo je poljsku kuhinju kao donaciju Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci, a tijekom boravka provelo edukaciju za rad s poljskom kuhinjom za profesionalce i volontere Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, među kojima je bilo i dvoje nastavnika naše škole i to Marija Bošnjak i Mario Janocik te šest učenika: Ana Vrbovski, Laura Stipetić, Franko Mikinac 1.e, Marko Križak, Gabriel Divković 2.e te Mato Marušić 3.d.

Edukacija je obuhvatila teoretski i praktični dio pripremanja hrane u terenskim uvjetima, kao i sigurnosne mjere, te sanitarne i higijenske standarde. Da je edukacija uspjela, pokazuje zadovoljstvo degustatora koji su kušali ukusne obroke.

Ovim projektom je još više učvršćena i u praksi potvrđena suradnja društava Crvenog križa, te potvrđena vrijednost dugogodišnje međunarodne suradnje Vinkovaca s prijateljskim gradovima u Njemačkoj, Emmendingenom i Kenzingenom, začetoj na humanitarnoj suradnji društava Crvenog križa u najtežim trenucima Domovinskog rata. Da je ovo prava stvar pokazuje i potpora ravnatelja Domagoja Bujadinovića te djelatnika i učenika naše škole koji su odmah pristali na suradnju. Naša škola je poznata po humanitarnom angažmanu te nastojimo uvijek poduprijeti ovakve hvalevrijedne akcije.

Povjerenica Crvenog križa:

Mirna Dovhanj