Carving sa Ivanom Đukićem

U ponedjeljak 24. travnja chef Ivan Đukić, održao je radionicu “Osnove rezbarenja” s ciljem pripreme učenika za natjecanja. Tema radionice bila je povijest rezbarenja, pribor za rad, održavanje i skladištenje te osnove rezbarenja cvjetnog aranžmana.

Chef Ivan svoj poslovni put započeo je u pizzeriji Nessy, nastavio ga kao majstor na roštilju u pizzeriji Palladio, šef kuhinje u restoranu Fratelli, a trenutno je zaposlen na mjestu šefa u restoranu Lipov hlad u Osijeku. Osim toga, obnaša i funkciju predsjednika Udruge kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije. Može se pohvaliti i činjenicom da je član Hrvatske kulinarske reprezentacije s kojom je osvojio i brojne nagrade, a posjeduje i iskustva sudca na kulinarskim i strukovnim natjecanjima.

Namjena dekorativnog rezbarenja voća i povrća je ukrašavanje i uljepšavanje stolova, ali i jela. Carving je i natjecateljska disciplina na natjecanjima učenika kuhara na državnoj i međunarodnoj razini te je jedan od načina kako strukovna zanimanja učiniti atraktivnijima i zabavnijima.

Edukacija je održana u okviru ESF projekta RCK VirtuOS je bila usmjerena na razvoj novih vještina i kompetencija kako kod učenika tako i kod strukovnih učitelja kuharstva.