U srijedu 3. svibnja chef Goran Kunce, održao je pripreme za natjecanje na temu „Zero waste riba japanskim tehnikama“ gdje su učenici naučili vještine o obradi ribe, zero waste programu iskoristivosti i praktični dio izrade degustacijskog ribljeg menija.
Temeljna načela zero waste koncepta su : refuse, reduce, reuse, recycle, rot.
ODBIJ (kupovinu nepotrebnih stvari), SMANJI (ono čime se inače koristiš)
PONOVNO ISKORISTI (stvari koje već imaš), RECIKLIRAJ, TRULI (kompostiraj)
Chef Goran i učenici su prigotovili slijedeća jela:
- Tartar od brancina na kremi od tikvica
- Dashi juha sa infuzijom limunske trave
- Sasvim od brancina
- Tikvice i patlidžani u tempuri
- Poširani file brancina sa humusom od boba
Edukacija je održana u okviru ESF projekta RCK VirtuOS je bila usmjerena na razvoj novih vještina i kompetencija kakao kod učenika tako i kod strukovnih učitelja kuharstva.