Azija nikada nije bila bliže

U srijedu 3. svibnja chef Goran Kunce, održao je pripreme za natjecanje na temu „Zero waste riba japanskim tehnikama“ gdje su učenici naučili vještine o obradi ribe, zero waste programu iskoristivosti i praktični dio izrade degustacijskog ribljeg menija.

Temeljna načela zero waste koncepta su : refuse, reduce, reuse, recycle, rot.

 ODBIJ (kupovinu nepotrebnih stvari), SMANJI (ono čime se inače koristiš)

 PONOVNO ISKORISTI (stvari koje već imaš),  RECIKLIRAJ, TRULI (kompostiraj)

Chef Goran i učenici su prigotovili slijedeća jela:

  1. Tartar od brancina na kremi od tikvica
  2. Dashi juha sa infuzijom limunske trave
  3. Sasvim od brancina
  4. Tikvice i patlidžani u tempuri
  5. Poširani file brancina sa humusom od boba

Edukacija je održana u okviru ESF projekta RCK VirtuOS je bila usmjerena na razvoj novih vještina i kompetencija kakao kod učenika tako i kod strukovnih učitelja kuharstva.