Aktivnosti Crvenog križa

Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci 10. prosinca 2020. doniran je ormarić za prvu pomoć sa svim potrebnim priborom za pružanje prve pomoći. Ormarić su ravnatelju Domagoju Bujadinoviću i povjerenici CK za Srednju strukovnu školu Mirni Dovhanj uručili ravnatelj GDCKVK Branko Tomić i Tena Galić, referentica socijalnih djelatnosti za rad s mladima i volonterima.

U našoj školi već dugi niz godina djeluje ogranak mladih Crvenog križa, koji provodi različite aktivnosti. Ove školske godine su aktivnosti nažalost izostale radi epidemiološke situacije i nastave na daljinu. Ipak, neke aktivnosti nisu izostale. Početkom rujna GDCKVK je donirao defibrilator na zajedničko korištenje Drvodjelsko tehničkoj školi, Tehničkoj školi Ruđera Boškovića i našoj, Srednjoj strukovnoj školi. U tjednu Solidarnost na djelu, ove smo godine prikupili 1260 kn za pomoć najpotrebitijima. Sada smo dobili i ormarić koji će nam biti od velike koristi.

Nadamo se kako ćemo u iduće polugodište ući zdravi, sretni i veseli i da će ova teška i izazovna godina biti samo sjećanje. Vjerujemo kako ćemo slobodno moći nastaviti s provođenjem brojnih aktivnosti. Sve učenike zainteresirane za volontiranje, sudjelovanje u  aktivnostima i natjecanje, molim da mi se osobno jave u zbornicu. Ukoliko nam epidemiološka situacija bude dozvoljavala krenut ćemo s aktivnostima u idućem polugodištu.

Dragi učenici, na mladima svijet ostaje. Svojim primjerom činite našu školu, svoje okruženje, ali i svijet, boljim mjestom.

Svako dobro za predstojeće blagdane!

Mirna Dovhanj

Povjerenica Crvenog križa za Srednju strukovnu školu