31. smotra učeničkih zadruga

Učenička zadruga „Vridne ruke“, Srednje strukovne škole Vinkovci, sudjelovala je na 31. smotri učeničkih zadrugara Republike Hrvatske u Vinkovcima od 8. do 11. listopada 2019. godine. Na smotri je sudjelovalo 103 učeničke zadruga iz Hrvatske, Vojvodine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.
Naša zadruga se predstavila s recikliranim proizvodima iz kuhinje (tetrapak od mlijeka i razne ambalažne kutije) koje su zadrugari bojali i oslikavali pod vodstvom nastavnice Lidie Lešić, te ih pretvorili u ukrasne poklon kutije. Kuhinjski organski otpad od povrća i voća smo iskoristili za proizvodnju bio enzima koji ima široku ekološku primjenu u svakodnevnom životu, a članovi tekstilne sekcije su sašili ruksake i torbe, koje je zatim Valentina Kuveždić, (3. d razred ) ručno oslikala. Prezentaciju i prodaju proizvoda na smotri su odradile Mirta Marić i Idora Iličić iz 4. c razreda pod vodstvom voditeljice, Ankice Živić.
U sklopu smotre su se održavale i kreativne radionice , te su iz naše škole radionicu održale Branka Rimac s temom „ Izrada nakita od prirodnih materijala“ i Melita Matijević s temom „ Ukrašavanje poklon kutija salvetnom tehnikom“. Budući da smo prošle godine (kao organizatori smotre) upriličili turističku promociju grada i škole, oduševili sudionike smotre, zamoljeni smo da istu aktivnost odradimo i ove godine.